Så började det

Klicka på en bild för förstoring!

Någon gång under 1995 fick Bosse Franzén, IKEA-anställd sedan många år, tanken att samla ihop alla mc-åkare på IKEA och åka en runda tillsammans med dem. Bosse berättar:
- Förmodligen hade jag sett ett TV program där man gjorde något liknande, åkte tillsammans och hade trevligt. Jag tog kontakt med några jag kände, bland annat Göran Bengtsson och Jonny Bergstrand och på så vis blev vi en första liten skara som tyckte det var kul att träffas och åka en runda tillsammans.

- En av de första turerna (se bilderna) gick till Tomarps gård som ligger utanför Kristianstad. En härlig tur på slingrande skånevägar och en trevlig miljö på Tomarps gård för fika och lite prat.

- Våren 1996 hade vi en avrostningskurs på en vägstump i Slätthult utanför Älmhult. Kursen leddes av Erlings trafikskola och vi var väl ett 10-tal deltagare.
- Sen var det lite till och ifrån, men den som envist fortsatte och såg till att "träffarna" inte lades ner var Jonny Bergstrand. Han gick vidare utanför IKEA och fick ihop mer folk som så småningom blev dagens tisdagsträffar vid "Ingvars kiosk", avslutar Bosse Franzén.