Jycke med mc-tycke

Taxen Alfons trivs som allra bäst då han får åka motorcykel. I sina doogles och med störtkruka på huvudet ser han coolare ut än någon annan i Tuesday Tigers.

För Tuesday Tigers egen maskot Alfons finns det ingen bättre sysselsättning än att åka motorcykel. Det var i höstas som Peter Håkansson, vars son äger Alfons, upptäckte hundens stora intresse för motorcyklar.
– Jag och min son skojade lite och satte Alfons i MC-väskan. Han visade med tydligt kroppsspråk att han gillade det, och vi testade att köra en liten runda. Sedan dess punktmarkerar han och lämnar mig inte en sekund då jag drar på mig MC-kläderna. Han ska bara med, berättar Håkansson.
 

Klicka på en bild för förstoring
Läs även om Tigrar med rätt att åka motorcykel

 

 

Gillar dofterna

Då Håkansson stannar motorcykeln och stänger av motorn börjar han genast att gnälla. Då vill han antingen komma ut ur MC-väskan, eller – allra helst – fortsätta att åka. Vrålet från motorn verkar inte bekomma den lilla hunden det allra minsta.
– Jag tror att det är alla dofter han gillar. Jag brukar titta på honom ibland då vi åker, för att se att han mår bra. Då sitter han och vänder på huvudet och vädrar hela tiden. Han är en personlig tax, med egna idéer. Ett trevlig sällskapsdjur, säger Håkansson. Många blir nyfikna då de får syn på taxen i MC-väskan, berättar Peter Håkansson:
– Det är rätt skojigt. Många brukar titta på honom och blir förvånade då de upptäcker att det faktiskt är en livs levande hund.
 

 

Egna doogles

Peter var orolig för att Alfons skulle få flugor i ögonen, och försökte därför få tag i glasögon till hunden. Han sökte lite på Internet, och hittade till slut en amerikansk webbplats, där man kunde köpa både doogles och hjälmar till sina husdjur.
– Han är inte särskilt förtjust i att ha dem på sig, såvida han inte får åka. Då är det helt okej, han vet att det är en förutsättning. Han är väldigt angelägen om att få följa med, och känner sig förbisedd de gånger han får stanna kvar hemma. Det är rätt lustigt.

Text och foto: Charlotte Granrot
Copyright: Smålänningen, Ljungby 2005

 


Foto: Leif Eriksson, Markaryds MCK